Content for id "inhoudkop" Goes Here
Geschiedenis

 

Na proefavonden bijgewoond te hebben zowel in  Nederland en Vlaanderen begonnen  Pros Alen en Jerry Van Steyvoort samen te denken aan  degustaties in onze thuisstad Diest. Deze eerste tasting  in 1997 lokte reeds 50 personen.

De Diestse Whisky club “The Spirit Safe” was geboren.

Door zelfstudie en opgedane kennis door jaarlijks de verschillende Schotse distilleerderijen te bezoeken, creëerden we voordrachten met mooie PowerPoint presentaties, aangepaste hapjes en massa’s informatie over telkens 6 verschillende whisky’s.

Al vlug kwam de vraag om een gezellig Schotse avond te verzorgen op verplaatsing dit voor andere verenigingen en privé-feestjes.

Bijna wekelijks gaan we nu whiskyweetjes  doorvertellen over gans België,wat onze bekendheid ten goede komt als  Schotse Single Malt ambassadeurs .

Het leden aantal groeide op een paar jaren tijd uit tot een club van meer dan 500 leden, en was zo al vlug de grootste whiskyclub in België, en van de ons omringende landen.
Het bleek een succes formule te zijn omdat we de nadruk legden op het laten proeven van de verschillende single malts, en zelf geen whisky verkopen.
Er zijn jaren bij waarin we meer dan 2500 mensen whisky laten proeven.
We proberen van bij het ontstaan van de club, altijd de bodemprijs van aangeboden whisky te hanteren .
Nog steeds kost de deelname voor een dergelijk tasting maar 20€.

Het gevolg van zo’n snelle groei had zo zijn nadelen, al snel hadden we 120 proevers op onze clubtastings, teveel om er een gezellige avond van te maken.

Daar onze leden uit alle hoeken van het land naar ons toe kwamen, hebben we dan ook beslist
om satelliet whiskyclubs op te richten.
In 2003 hebben we dan twee extra clubs opgericht.
Samen met een paar hevige whisky liefhebbers van het eerste uur, hebben we in Lubbeek de whisky club “The Middle Cut” opgericht. Deze club werkt sinds vorig jaar volledig zelfstandig.

Een tweede hebben we opgericht in Genebos in “The Celtic Art gallery”. Daar geven we exact de zelfde whiskytastings als in Diest.